Een jaar in beeld

Een jaar in beeld

29 oktober 2019 Uit Door Herbert

Jaarverslag: Een terugblik op…

Het eerste jaar zit er op. Sloeproeien Maastricht, anno 19 februari 2019, heeft afgelopen zaterdag haar eerste seizoen afgesloten met het Liwwadster Rondje. Niet helemaal natuurlijk, want we trainen nog vrolijk door zolang het kan. Maar voor wat betreft de wedstrijden is het gedaan. Tijd om even stil te staan en terug te blikken op ons eerste verenigingsjaar met een jaarverslag.

In beeld en geluid. De muzikale omlijsting van Sloeproeien Maastricht 2019

De uitsmijter van Leo

Onze capo di famiglia Leo

Zaterdag 26 oktober, onze 8ste wedstrijd “Liwwadster rondje”. Dit wordt daarmee onze afsluiting van 2019.
Wij zijn in februari 2019 als Sloeproeien Maastricht gestart met 2 ervaren roeiers, waarvan onze Willie via Roeiploeg Utrecht al enkele malen deelgenomen had aan de HT, als roeier en als stuurman.

De andere leden waren nieuw en onervaren in het roeien. Willie was als ervaren stuurman diegene die de trainingen verzorgde en daardoor zelf niet aan roeien toekwam. Ook waren onze trainingen beperkt. Want vanaf eind 2018 tot april 2019 was er een afwatering van minimaal 700 tot 1500 kuub per seconde op Moedertje Maas. Daar is niet tegenop te roeien en met een onervaren team niet verantwoord.

Onze doelen waren duidelijk; het promoten van het sloeproeien in het zuiden, leden werven en bovenal zorgdragen voor een toekomstige deelname aan de HT. Hierover is er geregeld contact geweest met de HT organisatie, heren bedankt voor jullie tijd en welgemeende adviezen.

Wij hebben als kleine vereniging alle zeilen bijgezet om onze naam te vestigen. Er is zo’n 8000 kilometer over de Nederlandse wegen afgelegd om af en aan te reizen naar wedstrijden. Op de vrijdagen werd de ‘van Ommeren’ al afgeleverd bij de wedstrijden om zaterdagsmorgens tijdig aanwezig te kunnen zijn en zo ook naar een tweetal sleepweekenden.
T.a.v. dat laatste hebben we de pech gehad dat deze tot 2x toe werd afgelast waardoor wij als klasse apart al onze wedstrijden met een fictieve sleepwaarde hebben geroeid. Dat heeft weer tot gevolg gehad dat we helaas de MPM van onze kalender hebben moeten schrappen. Desalniettemin hebben we onze naam zo goed en positief mogelijk in de roeiwereld proberen te zetten.

Wij hebben met ondersteuning van gastroeiers en onze onervaren roeiers op karakter veel wedstrijden geroeid. VodV, Slag op de Zaan en Grou. Gaandeweg ging het niveau omhoog en werd op Urk, ondanks het zeer slechte weer en heel veel afmeldingen van ervaren teams, door ons heel erg goed geroeid. Ook in Terherne met meer dan 35 graden ging het goed. Culemborg en Langweer toont aan dat de roeiers steeds meer in hun element kwamen en dat de afstanden geen handicap meer waren. Helaas werden er voor ons 2 wedstrijden terecht afgelast anders hadden wij 10 wedstrijden in ons eerste jaar geroeid.

Een geweldig clubje met geweldige mensen.
Nu kunnen wij na het Liwwadster rondje ons gaan voorbereiden op 2020. Tot ziens, wij verheugen ons er nu al op!

Dank aan Arjan Lakeman onze stuurman, Willie, René, Raymond, Nico.L, Nico N, Herbert, Frank, Abel, Astrid, Daniel, Coen, Bianca, Bart, Marco, Karel, Adrie en onze vrienden/gasten, Ernst, Stefan, Pieter, Eline, Flipper, Martine, Jacco, Anna, Gabe, Saar, Nico.R. Lars en Amber…., als wij iemand vergeten zijn sorry.

Leo

Please follow and like us: