Josje Lahou (lid van Treech’42) roeit bij Sloeproeien Maastricht

Josje Lahou (lid van Treech’42) roeit bij Sloeproeien Maastricht

13 december 2021 Uit Door Monique van den Hoed

Josje Lahou (64 jaar) is al een paar jaar lid van Treech en zag op de site www.treech42.nl een stukje staan over sloeproeiers. Josje zegt: “Omdat ik graag nog wat aan sport wilde doen, maar varen op de Maas niet echt fijn vond, overwon ik die angst en ging een keer kijken”.

Op haar eerst proefvaart was de “waterangst” opvallend snel weg. Maar……“Ik ben pensionado, wil geen verplichtingen, dus ik kom maar één keer in de week”; zo vertelde Josje toen.

Inmiddels weten alle sloeproeiers die varen in de Van Ommeren (zo heet de sloep) wel beter, ze is er 3 x per week, en óók op zondagmorgen (“dan kom ik niet, lekker uitslapen….”; zei ze eerst!).

Ze roeit ook al mee op langere afstanden, zoals naar een treffen in Rekem en haar eerste wedstrijd in Leeuwarden heeft ze ook al achter de rug. Josje zegt: “Ik had vooroordelen en misschien wel een beetje watervrees, maar als je het niet probeert, weet je ook niet of je het leuk vindt. Het is goed voor je spieren, je bent in beweging en het is niet zo zwaar als ik dacht”.

“Het is een leuk team, waarin discipline bij het roeien, grappen met en over elkaar en gezelligheid achteraf belangrijk zijn. Vooral het samen roeien in een strak ritme geeft een kick en is rustgevend”, stelt Josje.

Please follow and like us: