Kaagtoer 9 juli 2023

Met dank aan KWV De Kaag:

Vivian Kraaij, Edith Fintelman, Linneke van Heemskerck-Düker, Ellen Klop, Linda Schoorl, Annemarie Venemans, Aranka Viragh, Astrid Hilgers en Annelies Kanis

Na spannende aanloop dagen in verband met de weersverwachtingen vertrekken we vanuit verschillende plaatsen uit Nederland richting Warmond.

Na een hartelijke ontvangst wordt in gezamenlijk overleg de plannen voor wat betreft de routes herzien. De weersverwachtingen waren namelijk niet stabiel.

De roeiers worden ingedeeld over de 2 Pilot Gigs. De helft Kaagdames en de andere helft aangevuld met Maastrichtse sloeproeiers.

Na koffie en thee met lekker gebak vertrekken we meteen. De Pilot Gigs lagen al klaar. Nieuwe ervaringen want je zit aan stuurboord en roeit aan bakboord en anders om. Je zit achter elkaar in plaats van naast elkaar. De riemen zijn veel lichter. De sloep is ook lichter.

Ontzettend leuk om met twee sloepen op stap te zijn.

Mooi gebied. Doordat het zondag mooi weer was, was er veel reuring op het water wat interactieve kwaliteiten vergde.

Ronde Leiden was naast de uitdagingen van de bruggetjes: of laag, of smal, of beiden een educatieve tour. Toevallig was er een speciale dag met mensen in Rembrandt klederdrachten. Mooie gebouwen en bekijks op het water. Erg leuk.

Het roeien ging goed, de stuurvrouwen gaven goede instructies. Na de ronde Leiden zijn we gastvrij ontvangen op een autovrij eiland, Zwanenburgerpolder bij een van de gastvrouwen Hilde thuis. Haar wederhelft Tjerk had alles royaal geregeld. We waren echt aan pauze toe.

Na de heerlijke lunch hebben we via de andere kant van het eiland de terugweg aanvaard. Woonboten bekeken en de moed erin gehouden.

Samen de Pilot Gigs ontmantelen en op de trailer zetten. Voor ons toch weer een nieuwe ervaring.

Nog even een drankje met knabbels. En hartelijk afscheid nemen.

Wat een bijzondere en prachtige dag. Ik durf namens alle roeiers te zeggen dat het een geweldig dag was. We hebben genoten.

Jacqueline (Winter)