Terherne 2019 Op ‘e dyk wer

4 juli 2019 Uit Door Herbert

Rûn it fjirde pompeblêd en dan nei rjochts

Sloeproeien Maastricht en de KameleonRace Terherne 2019.
On the road again…
En daar gingen we weer. Bepakt en bezakt op pad voor het vervolg van onze tour langs en op de Nederlandse wateren. Team Sloeproeien Maastricht op weg naar alweer de vijfde serieuze uitdaging in Terherne Friesland.

De Kameleonrace staat op de agenda. Een race van normaliter zo’n 15 km vlakbij en deels op het Sneker Meer. Vanwege de verwachte, en uiteindelijk ook aanwezige, hoge zomerse temperaturen werd de race ingekort tot 11,7 km.

Als kleine vereniging deed Sloeproeien Maastricht weer een beroep op een aantal gastroeiers om de van Ommeren gevuld te krijgen. Ook dat lukte deze keer en met een 4-tal gasten vanuit alle windstreken waren we compleet. Ook Arjan, onze stuurman, gaf weer acte de présence en is ondertussen een gewaardeerde vaste waarde voor team van Ommeren en haar gasten.

Na een slepend verhaal richting de start verzamelden de troepen zich en werd de bootindeling gemaakt. Daar hadden we een eerste uitdaging.
Gastroeiers mogen zich beroepen op hun plek in de boot en dus moest ondergetekende schuiven. Het werd een race met een handicap, want met mij als bakboordroeier op boeg is geen garantie voor succes. Afzien en doortrappen.

Het was een mooie tocht over de Friese wateren. De zon zorgde ervoor dat we geregeld een drinkrondje afliepen. Daarnaast vermoed ik dat de koperen ploert ook bijdroeg aan de verhitte gemoederen onderweg. Er werd zo nu en dan met de riemen geschermd, geschreeuwd en voorrangsregels in alle dialecten gedeeld… echter zo nu en dan niet gehoord.

De confrontaties zorgden er dan ook voor dat stuurman Arjan even uit zijn huisje was en in zijn commando bak-en stuurboord door elkaar haalde. Zo liepen we vast en maakten we kennis met de frisgroene pompenbladeren langs de route en moesten ons weer herpakken. Het mooie was dat we vervolgens voor een tweede keer Labora Stulti inhaalden. Met die boot in ver achter ons kielzog koersten we richting finish met een redelijk resultaat.

De uitslagen van die dag: (of kijk hier http://www.kameleonrace.nl/race-informatie/uitslagen )

klik voor de vergroting

Een bewogen race, met wat emoties en vooral een zeer gedreven bemanning. Het was weer de moeite. Nu op naar Culemborg met deze fantastische vereniging.

Terherne en Sloeproeien Maastricht in een notendop

Tot zover. Bedankt allen.
Speciale dank aan onze gastroeiers; Peter Vlaar, Flipper, Hester Maas en Nico Rawee. Fijn dat jullie er bij waren.
Ook Arjan Lakeman onze stuurman een dikke merci voor je enthousiasme en gedrevenheid.

Please follow and like us: