Laatste wapenfeit Liwwadster rondje 2019…Ljouwert

Laatste wapenfeit Liwwadster rondje 2019…Ljouwert

27 oktober 2019 Uit Door Herbert

En toen waren er bruggen…

…19 stuks maar liefst.
In Leeuwarden, 26 oktober 2019, verschijnt Sloeproeien Maastricht aan de start van het Liwwadster rondje. Voorlopig de laatste serieuze race van het seizoen en eentje met een extra handicap waar wij als berijders van die breeeeede Maas weinig op zijn getraind: Bruggen en smalle passages.
Dat weerhoudt ons echter niet om met vol goede moed ons te begeven tussen de meer ervaren equipes op het water rond en om Leeuwarden. We torsen al gewicht genoeg mee, dus voor lood in de schoenen is geen ruimte.

Volle sloep gelukkig

Het was nog even spannend. We waren op zoek naar een extra BB roeier en vonden die op het laatste moment in Pieter. Pieter die eigenlijk de voorkeur heeft voor SB mocht het op BB ook meemaken in de van Ommeren. Een sloep die voor gastroeiers niet als een makkelijke wordt ervaren. Welkom aan boord Pieter en behouden vaart op BB3.
Behalve Pieter was Ernst weer van de partij. Die wist waarmee hij te dealen kreeg en ging ondanks dat vol goede moed mee, voor alweer de 3e (of 4e) keer. Fijn dat we op jullie konden rekenen. Op het laatste moment nog een afzegging binnen de eigen gelederen. Een plek die werd ingevuld door onze eigen capo Leo. Voor Leo een spannende, want het was zijn eerste behoorlijke testcase na zijn uitval begin augustus. Respect.
Met Arjan als vertrouwde en kundige stuurman aan de helmstok en een volle sloep, kunnen we vertrekken.

Focus en concentratie

Het zou een uitdaging worden en dat wisten we. Geconcentreerd brengen we de boot om 13.23 uur op gang en vanaf dat moment overheerst de focus. Een regelmatige slag (goed werk Astrid en René) en concentratie op heikele punten. Met een mooi tempo (voor ons zeker) van rond de 8 km/u vinden we onze route om Leeuwarden. Zo nu en dan wat oponthoud en wat ‘knooppunten’ met andere boten. Mijn buurman zag zijn geest kruipen als ik lag te stoeien met mijn riem om deze weer te ontwarren. Sorry Pieter. (‘geen sorry in de sloep…’ ref Willie)
Al met al werden de uitdagende versmallingen, het sprookjesbos en de bruggen, hoog en laag, goed aangekondigd. Top stuurmanskunst van onze Arjan heeft ons zeer zeker geholpen dat we schadevrij onze tocht konden voortzetten en uitroeien. De knikkende knieën van Frank vielen stil na een 4e ‘loop riemen‘ commando en vanaf dat moment had het zelfvertrouwen de overhand. Voor Pieter werd de van Ommeren gaandeweg een echte uitdaging en hij heeft zich er geweldig doorheen geslagen. Goed gedaan Pieter, morgen weer?

Galerijtje van de titanen….

met dank aan PROMOfotos.nl

Mooie race

Liwwadster rondje 2019. Het was een mooie race die ook nu weer op karakter werd uitgeroeid. Op het laatst merk je toch enig verval bij een ieder, maar niemand laat zich kennen. We laten een deel van het spelersveld achter ons en halen zowaar nog een drietal boten in. We moedigen ons zelf aan en gaan voor de laatste loodjes. Het duel met ‘T Zusje’ is voor ons een extra stimulans om het tempo, de inspanning en slimme stuurmanskunst vast te houden en zorgt dat we hun bij, en uiteindelijk voor kunnen blijven. Dat tot aan de finish na 2:04:02 uur met een gemiddelde snelheid van 7,6 km/u.
Wat mij betreft (ik heb ze niet allemaal meegemaakt) een van de betere races. We zijn technisch gegroeid en hebben voor ons doen een prima prestatie neergezet.

Frank was er ook?
En Leo en René

Dankwoordje

Collega sloeproeiers bedankt, we mogen weer naar huis. Het was een waar genoegen.
Stuurman Arjan, merci beaucoup en complimenten nogmaals voor je kunst en vliegwerk.
Ernst en Pieter onze dank is groot. We hopen dat jullie er een leuke ervaring aan over hebben gehouden en misschien dat we elkaar weer eens zij aan zij treffen.
En Sarah natuurlijk, die ons van te voren wist te informeren met een belangrijk ‘briefje’. Een document met alle bruginformatie. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.
Tot een volgende race. Dat zal 2020 worden.

Groet Herbert

Correctie op de tijd! 2:04:02 is de officiële meting

Klik voor het complete overzicht van de uitslagen hier

Please follow and like us: