Mestreechs Sjoenste 2022 zeer geslaagd

11 september 2022 Uit Door Monique van den Hoed

Onze sloeproei wedstrijd “Mestreechs Sjoenste 2022” eind augustust was zeer geslaagd! Op naar 2023! Onze doelstelling om 10 sloepen aan de start te krijgen is met 14 sloepen ruimschoots behaald en met dit aantal hebben wij een basis gelegd. Alle foto’s via deze link te zien: https://photos.app.goo.gl/4H53QLbhHaXbsVMr5

Inmiddels zijn wij bezig met een evaluatie. Hiervoor zullen wij binnenkort ook alle deelnemende teams een enquête sturen om op- en aanmerkingen mee te kunnen nemen naar 2023.

Een aantal teams hebben gebruik gemaakt van Treech’42, “Mestreechs sjoenste plek aon de Moas”, als kampeergelegenheid met hun uitstekende sanitaire voorzieningen. Ook de gebruikte helling en kraan locaties functioneerden perfect.

Vrijdagmiddag arriveerden de eerste teams Gaan87 (de roeiers in onze sloep van Ommeren),  Epoxydus (Haarlem), Dolman en Roy Hestermans (beide uit Muiden) en veroverden het kampeerterrein! Voor de Caravans en kampers werd buiten Treech’42 een plaats gereserveerd en ingericht. Velen gingen naar het Preuvenemint, het grootste openlucht festival van de Benelux. Zaterdagochtend kwamen de overige teams binnen. Ze werden ontvangen met gratis koffie en thee. De kampeerders konden genieten van een ontbijtje gemaakt door onze roeisters met een prachtige uitzicht op de Maas.

Treech’42 lid , oud kano olympiër Chick Weijzen (80-tig) kwam een kijkje nemen en was blij verrast over de strijd die op de Maas geleverd werd. Fijn dat je er was Chick!

Belangstelling van oud-roeiers

Ook mochten we onverwachts bezoek ontvangen van Pieter Bakker en zijn Marja en hun viervoetige bodygard Lieve van Urk! Super dat jullie zijn langsgekomen. Hubert Mackus, de Wethouder van Economie en Sport gaf het startsignaal voor de eerste race om 12:04 uur.

De start

Onder applaus van publiek op de St. Servaasbrug, slalomden de roeiers onder de bogen van de St. Servaasbrug. Een knap staaltje stuurmanschap.

Stuurmanskunst!

Na de eerste race was er een welverdiende lunchpauze. Aangenaam vertoeven op het terras van Treech’42.

De 2de race begon om14:15 en ging richting de Belgische grens. Het veld bleef kort bij elkaar en er was een mooie strijd bij het nemen van de keerboei op de oude Maas arm. Bij binnenkomst in het grindgat Eijsden was er even verwarring bij het zoeken naar het eiland dat gerond moest worden.

Een heel mooie strijd tussen de St Ayles richting het centrum van Maastricht.

De dames van de Murk (Gooise bluf) hadden wat lekkage problemen. Ondanks dat het zwaar was gingen deze toppers door tot de eindstreep, Toppers ! Het was volgens velen een uitdagende pittige race.

Om 17:30 uur de prijsuitreiking door onze voorzitter Monique. Peter Paul Muijres, Bestuurslid van Treech’42 probeerde de roeiers een beetje Maastrichts dialect te leren: “het sjoenste stukske aan de Maos“ werd in koor door de vele aanwezige roeiers gezongen!

Gelukkige nummer 1

’s Avonds was er een leuke, gezellige afsluiting op het terras van Treech’42, samen met roeiers en roeisters van de Kruisheren. Onze Josje nam de Kruisheren en dames mee in een polonaise door het clubhuis.

Zondag 28.08.2022 zijn we met de van Ommeren en de Kaagspetters in de Nerissa naar Oud-Rekem geroeid. Een tocht van ongeveer 20 km. In Oud-Rekem vlaai en broodjes genuttigd. Helaas moest Gooise bluf afhaken i.v.m. de lekkage aan de Murk.

SONY DSC

Het was een geweldig, bijzonder weekend. Wij, sloeproeien Maastricht hebben genoten. Dank aan alle roeiers, teams, supporters en de zichtbare en ‘stille’ sponsors 😉

Een bijzondere dank aan Treech’42 bestuur, de havenmeester Ruud voor jullie hosting en aan onze vrijwilligers Monique, Wilbert, Maud, Suzanne, Emese, Chris, Marieke, Astrid, Leo, Frank, Bart, Anouk, Louka, Nico, Nol, Carry, Nicole, Hans, Hans, René, Manon, Abel, Josje en de bemanning van volgboot 1 met Martien en Hans.

Alle foto’s via deze link te zien: https://photos.app.goo.gl/4H53QLbhHaXbsVMr5 of https://photos.google.com/share/AF1QipO84zmyLNzD_mXhNKgh-_lkZmtNAhP8Da5Jc8UVjS-OYZspqq_sLTjx8DmZm7fXPA?key=NXVHeHF4elJrVUtIc0NVSFB2aWJVTENObHgxMl9B

Please follow and like us: