En Bruinisse viel in het water

En Bruinisse viel in het water

20 juli 2019 Uit Door Herbert

En het water in Bruinisse

Sloeproeien Maastricht maakte zich vanmorgen in de vroege uurtjes op voor een volgende wedkamp. De Mosselrace in Bruinisse. Een sloeproeiwedstrijd over ca 12,6 km over de Oosterschelde, met start en finish in de Visserijhaven. 

Met 175 km voor de boeg maakten we ons op voor een nieuwe ervaring. Roeien op zee. Als Maastrichtse maasklotsers komen we niet veel in aanraking met de deining en de golven van het zoute nat en waren daarom zeer nieuwsgierig hoe het ons af zou gaan.

Helaas het mocht niet zo zijn. De voorspellingen waren al niet gunstig en bij aankomst waanden we ons al in een eerste zondvloed. Aangekomen bij de haven werd duidelijk dat vanwege het te grote risico met onweer, bliksem de wedstrijd veiligheidshalve werd afgelast.

en toch nog een feestje…

Op de agenda van Bruinisse staat 3 dagen feest met o.a. braderie, kermis, vlootshow, en live-muziek in de cafés. We hebben het de pret niet laten drukken en er het beste van gemaakt. De tijd hadden we toch al gereserveerd. Ons team liet de Van Ommeren voor waar die lag en besloot het feestgewoel tot zicht te nemen.

We stonden in geen geval droog in Bruinisse.

Geheel volgens traditie mochten we ons rond 14.30 uur storten op een onbeperkt mossel-eet-festijn. Goed verzorgd en meer dan voldoende voorraad om iedereen meermaals te bedienen. Dat was dan ook de enige echte mosselrace voor vandaag, over wattage praten we niet, wel over een aantal Kilojoules. We hebben het er van genomen en compliment aan de koks en de mossel. Het smaakte geweldig goed.

Organisatie bedankt voor de moeite. Volgend jaar beter. Misschien een extra eettent met hete bliksem om tegengas te geven aan de weergoden. Kijken wie de langste adem heeft…

Herbert

Please follow and like us: