Nol Schellinx roeit vanuit de haven bij Treech ’42

Nol Schellinx roeit vanuit de haven bij Treech ’42

23 januari 2022 Uit Door Monique van den Hoed

Bij Treech ’42 heb ik met meerdere sporten; jeu de boules, waterski en kajak op een fijne manier kennis gemaakt en deelgenomen, echt leuk, sportief en afwisselend. Ik zag ook vaker een sloep, waar ik mij even niets bij kon voorstellen, roeiers, waar komen die ergens vandaan, ik wist het niet. 

In het voorjaar van 2021, eind mei begin juni, nadat ik al eens vaker een oogje op de sloep had geworpen en deze vaker heb zien uitvaren, zat ik te kijken, (veel te lang gekeken) hoe dat in zijn werk ging en zei ik tegen mijzelf, Nol dat moet je gaan ervaren. 

Na wat informeren heb ik in eerste instantie kennis gemaakt met Leo, onze motor, en ben ik vrij snel met een kennismakingstocht mee de Maas op en af gegaan. Eerst van Treech ’42 naar het Grindgat en dan later weer eens naar het centrum van Maastricht zigzag onder de bogen van de Aw brök door. De technieken die je dan leert van de stuurman of van je mede roeier, geweldig. Het is spannend, inspannend en ontspannend en niet te vergeten gewoon leuk!! Aandacht van supporters, die staan en zijn er altijd, langs de kade, op de brug, onder de brug en op het water.

Ik ben zelfs al mee gaan doen aan wedstrijden in Friesland, gewoon om het te ervaren en ja het blijft telkens weer een nieuwe uitdaging zelfs nu in het najaar en de winter. Het is een geweldige beleving, echt waar, de techniek, uitleg, de samenwerking, de rust op het water, de ontspanning, de mooie verhalen van de sloepers en niet vergeten de gezelligheid samen.

Met sloep-roeien ervaar ik, hier komen meerdere takken van sport kijken, kracht, evenwicht, beheersing, in en ontspanning, even alleen bezig zijn met roeien, teamwork.

Treech ’42 is een prima watersportclub, voor jong en oud met uitgebreide mogelijkheden en vele faciliteiten, sloep-roeien is een geweldige toevoeging in de watersport die bij Treech ’42 hoort.

Dus, zoe wie zoe, veer zien us in de sloep !!

Nol (Schellinx)

Please follow and like us: