Pampus – Muiden – Pampus: 6/7 november 2021

Pampus – Muiden – Pampus: 6/7 november 2021

14 november 2021 Uit Door Leo Kusters

De afsluitende race van het seizoen: 3 x een rondje Pampus in 1 weekend! Start en finish vanuit de haven in Muiden, met uitzicht op het Muiderslot. Wat een mooie races waren het.

Terwijl het in de haven krioelde van de sloepen werd de startlijn tussen de wedstrijdleiding en de kade gespannen. Aan de lijn hingen houten stokjes waarmee de stuurmannen de sloep onder controle hielden tot aan het startmoment. Net na 12 en 15 uur ging de Van Ommeren met stuurman Chris (1e wedstijd ;-)) van start. In het verlengde van de haven kwamen we goed op stoom en na de lange dijk was het met schuin wind mee op weg naar Pampus lekker roeien. Na het ronden van Pampus was het hard werken. Aangemoedigd door de vele toeschouwers hebben we prima tijden gevaren!

En toen kwam de zondag. Zogenaamd het makkelijke slotstuk, want tja de tijd was minder van belang. Met donkere wolken gingen we van start. Net uit de haven ging het echt aan. Harde wind – volgens de meetgegevens uitschieters tot bijna windkracht 8 – en pittige golven. De ‘Van Ommeren‘ ging flink op en neer in de bekende IJsselmeer golven en het water kwam via de zijkant in de sloep gegolfd. Wederom na het ronden van Pampus met volle kracht terug naar de haven geroeid. De reddingsbrigade kwam halverwege langszij voor een korte check (later begrepen we dat er enkele roeiers onderkoeld uit de sloepen gehaald waren).

De ’Van Ommeren’ lag aan het einde van de zondagmiddag weer in de thuishaven. Het laatste race weekend hebben we afgesloten met wat te eten op de Treech ‘42. Het was volop genieten: een hele mooie waterdoop voor Chris en Marieke!

Please follow and like us: