Roeien in een raar sloepie

Roeien in een raar sloepie

28 april 2020 Uit Door Herbert

Kajakken als alternatief

We worden onrustig. Het niet kunnen en mogen roeien begint bij een aantal van onze vereniging stuiptrekkingen te geven die getemperd moeten worden.

Daarom een moment gepakt om toch van het mooie roeiwater te genieten met respectering van de geldende Corona-restricties van Treech, de afstand onderling en het vermijden van groots-groepsgedrag.

Een klein, select gezelschap is afgelopen zondag onder begeleiding van onze Raymond het Maaswater op gegaan. Raymond heeft als ervaren kajak-roeier de leiding over de rest van de 5-koppige delegatie van Sloeproeien Maastricht.

Het water op

Na enige tekst en uitleg wagen de mannen zich in de haven van Treech, met een paar voorzichtige roeihalen, door het (toch wel vieze) havenwater richting de Maas. Onze Frank houdt het niet lang droog en mag zich gaan beroepen op zijn zwemtechniek. Het is en blijft balanceren met zo’n bootje Frank.

De rest is dan vertrokken en houden het droog. Een klein rondje in de ochtendzon op respectabele afstand van elkaar en de thuishaven. Langs het gouvernement en de Maas over. Niet lang, maar genoeg om te genieten van een vrijwel gladde rivier en fantastisch weer.
Even het water op, het gevoel dat je toch nog iets van roeien doet…. Kunnen ze er weer een tijdje tegenaan.

Please follow and like us: