Roeien op karakter in Grou

13 mei 2019 Uit Door Herbert

Van onze redacteur en stuurman ter plaatse!

Race op karakter !

Terwijl de spreker in Grou sprak over perfecte omstandigheden voor een prachtige dag, was het windkracht 4-5 en gingen we een race tegemoet van 20,75 kilometer…..

Grou, de derde sloeproeirace van Sloeproeien Maastricht met de Van Ommeren in 2019 en gelijk ook de langste. De ambitie straalt er vanaf na Vechten op de Vecht met 11,1 km, de Slag om de Zaan met 16,5 km. En dan nu de sloeproeirace van Grou met 20,75 km.
De trainingen in Maastricht zijn geïntensiveerd en we zijn er klaar voor.

Nog even spannend in de weken voor Grou of de sloep wel vol zal raken, maar dankzij het roeinetwerk en welwillende roeiers komt de Van Ommeren 30 minuten voor de start vol.
Door een defect aan de trailer van de Averij is plotseling Erwin in Grou beschikbaar en stapt gelijk bij ons in. What’s in the name.

Na herschikking in de sloep gaan we ons klaar maken voor de start. Alles leek er klaar voor ware het niet dat 10 minuten voor de start er nog wat (te) volle blazen schreeuwden om een pitstop ter plaatse.

Daarna als een speer naar de startlijn waarbij nog een mooi proefstartje werd gemaakt. Perfect uitgemeten op de startlijn klaar voor de start en daar vertrokken we om 12:32. Voor de eerste bocht halen we de eerste boot in en maken we ons op voor de lange race.
Eerste helft van de race hadden we pal wind tegen en de ploeg weert zich kranig. Af en toe vangen we een glimp op van het omliggende Friese landschap, maar de focus ligt vooral op de techniek en het volhouden. In een constant mooi tempo wordt er geroeid waarbij er na 15 km wel wat problemen ontstaan bi het team van Ommeren. Op karakter doorgeroeid en na ruim 2 uur en drie kwartier doemde de finish op. Nog even aangezet en soepel door de finish geroeid na 2 uur en 49 minuten. Chapeau!

En daar gaan ze… Helemaal uit Maastricht e.o.

Gemiddelde snelheid van 7,4 km/uur. Topprestatie voor deze ploeg in deze ervaren/onervaren samenstelling. Uiteraard veel dank aan de invallers, Chantal en Johnny van Okke Hel uit Harlingen, Peter van de Dikke Bertha uit Amsterdam en Erwin “flipper” van de Huysman uit Wormerveer. Dankzij hun is Grou grandioos volbracht, op naar de volgende race !

En daar komen ze weer, kanjers.

En natuurlijk veel dank aan onze ervaren, kundige en motiverende stuurman Arjan. Die behalve zijn fantastische rol als stuurman voor vandaag ook de verslaggever ter plaatse was.

Please follow and like us: