Sloeproei-Clinic op de Maas

Sloeproei-Clinic op de Maas

Sloeproeien Maastricht organiseert clinics, workshops op de Maas voor bedrijven en organisaties. En ook voor particulieren die een activiteit willen organiseren in en rond een verblijf in Maastricht.

Net even wat anders. Dat geldt tenminste voor ons zuiderlingen. Sloeproeien is een vreemde eend in de bijt en veel mensen weten niet goed wat ze er bij moeten voorstellen. In het Noorden van ons land ligt dat wel anders en zijn er tal van sloeproeiverenigingen actief.
Reden genoeg om om deze mooie watersport op een ludieke wijze verder te promoten hier in Maastricht. Dit doen wij van Sloeproeien Maastricht onder andere door het faciliteren van roei-clinics.

Wat is een roeiclinic?

Een roeiclinic of- workshop bestaat eigenlijk uit 2 delen. Een stukje theorie en een onderdeel praktijk. Waarbij het laatste natuurlijk het leukste is. Maar zonder iets van basiskennis is er geen beginnen aan en dus is theorie een belangrijk onderdeel van het geheel. Dit ook met betrekking tot de nodige veiligheidsvoorschriften en maatregelen.
Dat terzijde. Het gaat uiteindelijk om de roeibeleving die wij jullie willen laten ervaren als groep, collega’s of team. Een uurtje losgaan op moeder Maas onder begeleiding van ervaren roeiers en een gedegen stuurman. Hangen en trekken aan de riemen om zo gezamenlijk het water en de natuur rondom te ervaren vanuit een sportieve en ontspannende invalshoek.

Hoe ziet het programma er uit?

Afhankelijk van de groepsgrootte zullen we werken in verschillende onderdelen. Hieronder op hoofdlijnen wat men ongeveer kan verwachten bij een van onze clinics:

  • Een Limburgse onthaal met koffie/thee en vlaai;
  • Introductie van het programma, afgestemd in overleg en matwerk voor de groep;
  • Theoretisch gedeelte, wat komt er kijken bij het sloeproeien;
    • eventueel een presentatie
  • Praktisch gedeelte, oftewel de sloep in met de groep en in actie komen aan de hand van de commando’s van de stuurman;
    • ca. 45 – 60 minuten het water op en actief roeien
  • Bourgondisch aangeklede afsluiting. Onder het genot van een drankje en iets te eten de ervaring van de dag delen en evalueren.

Let wel. Dit is een beeld rondom de clinic. We werken op maat en doen bij elke aanvraag een voorstel dat er ongeveer zo uit zou kunnen zien. Interesse in een clinic, klik dan hier om een ervaringsverhaal te lezen.

Waar vindt de clinic plaats?

Sloeproeien Maastricht is gehuisvest, ondergebracht bij WSCTreech’42 te Maastricht. Daar zijn we van alle gemakken voorzien om van daaruit onze clinics vorm te geven. We beschikken over de ruimte van een grote sportkantine annex restaurant. Onze sloep ligt direct in de haven en is te voet makkelijk bereikbaar. Er zijn nette douches en overig sanitair.
Rondom Treech’42 is voldoende parkeerruimte en voor de liefhebber zelfs de mogelijkheid om te kamperen.

Wat zijn de kosten?

We leveren maatwerk en zullen op basis van de specifieke aanvraag, groepsgrootte en de wensen ten aanzien van het programma een offerte aanleveren. Deze is vrijblijvend en bespreekbaar.

Hoe komen we in contact?

Enthousiast? Voor een afspraak, een offerte of meer informatie over de mogelijkheden, neem via onderstaande knop contact met ons op. We nemen asap contact op en bespreken de mogelijkheden en/of beantwoorden de openstaande vragen.

Logo Sloeproeien Mastricht