Sloeproeien Maastricht in Langweer

Sloeproeien Maastricht in Langweer

6 oktober 2019 Uit Door Herbert

Over vuurdoop, wennen en roeien op karakter…

In Maastricht ging zaterdagochtend de wekker om 6 uur af. De eerste maat in de opmars richting Friesland. Sloeproeien Maastricht doet mee aan de race in Langweer over ca. 15,5 km. Onze mecenas Leo was ons de dag ervoor al vooruit gesneld, samen met Astrid en de van Ommeren in zijn kielzog. Hier het wedstrijdverslag van de sloeproeiwedstrijd van zaterdag 5 oktober 2019.

Impressie van sloeproeiwedstrijd Langweer 2019
Nog ff…. zonnetje meepikken

Spannende vuurdoop

Door omstandigheden werd voor deze wedstrijd de strategie enigszins aangepast. Deze race was in eerste instantie niet voorzien en onze trouwe stuurman Arjan had al andere plannen vandaag met de Onrust. Vandaag zal Herbert de helmstok als scepter hanteren en vanaf zijn troon op de achtersteven de van Ommeren en haar bemanning van start naar finish loodsen. Een vuurdoop, want Herbert was tot nu toe niet meer gewend dan in het badwater van de Maas zo nu en dan de stuurmantaken op zich te nemen. Spannend voor stuurman en zijn kroost. Heel dankbaar werd de kromme helmstok in ontvangst genomen en gemonteerd. Deze was een tijdje uit de running en is door Leo op het laatste moment helemaal slagklaar opgeleverd. Helemaal Top. Dank Leo, dat heeft een hoop gescheeld onderweg.

Impressie van sloeproeiwedstrijd Langweer 2019
Stuurman Van Ommeren… en team

Onwennige gastroeiers

We zijn ondertussen wel gewend dat ons team afhankelijk is van gastroeiers tijdens wedstrijden. De aanwas bij Sloeproeien Maastricht is nog niet groot genoeg om gegarandeerd te zijn van een volledige bemanning uit het Zuiden. Dit keer viel de beurt aan Eline en Martine. De twee charmante jongedames mochten plaatsnemen op doft 2. Tijdens de wedstrijd werd tijdens de checks tussendoor wel duidelijk dat het lastig wennen was aan de boot en de riemen. Ze hadden er best moeite mee. Ondanks dat was dat hen niet aan te zien en hebben ze ongelooflijk netjes en sterk de wedstrijd uitgeroeid. Zelfs nog nadat ze (onbedoeld) werden overgeslagen tijdens het ‘rondje uit’. Mea Culpa dames en reuzebedankt voor jullie inzet, inspanningen en aanwezigheid vandaag. Ik hoop dat jullie er in elk geval een leuke herinnering aan over houden en niet teveel spierpijn.

Impressie van sloeproeiwedstrijd Langweer 2019
Ontspanning aan de aftrap

Rondje Langweer

Met een zoetgevooisde (waar haal ik die nu vandaan…) stem werden we naar de start geloodst. Om 12:52 uur klonk het startschot voor nummer 53, de Van Ommeren uit Maastricht. 5x kort en over op lang en weg waren we. Willie op slag gaf een mooi tempo aan van rond de 30 slagen per minuut. Zonder al teveel uitdagingen bereikten we het eerste ‘obstakel’ twee bruggen achter elkaar. 1x doorroeien en vervolgens ‘loop riemen’ na een korte sprint. Daar zijn we zonder kleerscheuren doorheen gekomen en hebben vervolgens onze weg vervolgd naar de finish. Tussendoor vierden we tot 3x het succes dat we zowaar boten aan het inhalen waren. Dat gaf de burger moed. Een rondje over stuurboord door het mooie waterland rond en om Langweer. Over het algemeen heeft iedereen zich goed kunnen weren. Er werd op karakter geroeid en doorgezet. Een enkeling moest zo nu en dan wat meer herstellen. De vakantie en het ontbreken van wedstrijdritme, de eerste wedstrijd na een aantal weken weer, was voor sommigen voelbaar. Toch durf ik te zeggen dat we een mooie prestatie hebben neergezet met deze equipe. We komen er wel.

Einduitslag

Ons doel was op de eerste plaats heelhuids finishen en proberen rond de 2 uur uit te komen. Daarnaast natuurlijk het genieten van de sfeer, omgeving en de wedstrijd. En daar zijn we wat mij betreft in geslaagd.
Met een gemiddelde van 45 Watt en zo’n 7,4 km/uur hebben we een mooie prestatie neergezet in een tijd van 02:03:56 uur.

Bikkels

Team Maastricht en gastroeiers bedankt voor deze mooie vuurdoop. Smaakt naar meer, tot een volgende….

Herbert

Please follow and like us: