Memorial Regatta Rotterdam 7 mei 2022

Memorial Regatta Rotterdam 7 mei 2022

6 mei 2022 Uit Door Monique van den Hoed

De Memorial Regatta Rotterdam is geen Memorial als we niet samen stilstaan bij de herdenking aan de gevolgen van het bombardement op Rotterdam in mei 1940 en de huidige oorlogssituaties in de wereld. Memorial Regatta Rotterdam met herdenken, stilstaan, genieten van onze vrijheid en roeien. De combinatie met de toespraken, beelden, signaal Taptoe en 1 minuut stilte maakt de Memorial Regatta Rotterdam een unieke wedstrijd.

1 minuut stilte met riemen op

Ons mix team met 3 dames, 5 heren mogen trots zijn op hun prestatie met hun behaalde roeisnelheid van 2,25 m/sec (Max in H8 2.3 m/sec).  Ondanks het gevoel dat het niet altijd goed ging was het wattage van 60.45,  het op één na hoogste wattage dat wij ooit behaald hebben met de van Ommeren. Een mooi resultaat door het team, met een aantal “jonge” roeiers, waarvan het uithoudingsvermogen op de proef was gesteld. Heerlijk weer met zon en voor sommige een kennismaking met “golven”, viel niet mee.

Start in de Oude Haven van Rotterdam

Een mooie vuurdoop voor Nicole. Chris werd voor de tweede keer voor de leeuwen gegooid om te sturen. Respect Chris: goed gedaan!

Nol, Astrid en Marieke hadden (te)weinig kunnen trainen, maar gingen tot het uiterste, geweldig om dat te mogen aanschouwen.

Raymond, die even terugkeerde om deze race af te kunnen vinken van zijn bucketlist. Je hebt een mooie lange slag en weet door  je positieve opmerkingen de mede-roeiers te motiveren. Wij gaan je missen Raymond.

Maar ook respect aan Frank, Bart en Wilbert, die als vanouds lekker doorgaan met veel enthousiasme en uithoudingsvermogen.

Wat een geweldig club zijn we in korte tijd geworden!  Als oud Marinier heb genoten van de mooie ceremonie, onze roeiers en vooral van het weerzien met oud Collega’s Mariniers en enkele DMRC’ers,  waarmee ik in 2015 naar Londen geroeid heb.

Greets, Leo (sportcommissie)

Please follow and like us: