Van Ommeren bij Respec op de Lek.

16 juli 2019 Uit Door Herbert

Van onze correspondent en stuurman ter plaatse, Arjan Lakeman.

On the road to Culemborg

Op naar Culemborg

Voor de 6e wedstrijd stond de wedstrijd in Culemborg, Respec op de Lek, op het programma. Of eigenlijk twee wedstrijden; een wedstrijd op de Lek over 11,4 km tot de veerpont van Beusichem

en vanaf 14:00 een “sprint” van 4,3 km, tot de bocht van de Lek en terug.

De Van Ommeren werd naast een deel van de vaste roeiers uit Mestreech, Leo, Frank, René, Astrid (reserve), Abel en Willie aangevuld met Gabe uit Grou, Ernst van Quo Vadis en Saar van de Oihonna.

In de kleine haven van Culemborg werden de 31 deelnemende sloepen rap gekraand en even na tweeën pakten we het klosje van de startlijn vast voor de 11,4 km. Naast ons in de start de ondertussen vertrouwde lichtblauwe polyester badkuip uit Almere, de Labora Stulti. Altijd goed als referentiepunt in een wedstrijd.

And of they went….

Op slag Willie en Saar en zoals altijd ging de Van Ommeren weer gretig van start met een snelheid tegen de 8,5 km/uur. Saar ontdekte dat de Van Ommeren best zware riemen had en toch effe anders roeit dan de Mata Hari of Oihonna.
Na een paar kilometer had ook Saar de slag te pakken en liet zij zich niet kennen. Grote klasse. Op de Lek kan er behoorlijke stroming staan, maar vandaag was er vrijwel geen. De wind had meer invloed dan de stroming. Strak om het keerpunt met het Dikkertje achter ons en tot de bocht in de Lek wat meer tegenwind. Gabe en Ernst als invallers op stuur- en bakboord trokken, net als de vaste kern, lekker door aan de riemen. Na 1,5 uur bereikten we de finish, 7,5 km/uur gemiddeld, 48 watt. Netjes gedaan lui.

Even opfrissen, aan de roeiersmaaltijd en weer door voor de 4,3 km. Toch wat aanpassingen en omzettingen in de sloep. De buikspieren van Willie waren klaar, Saar was enkel gecontracteerd voor de 11,5 km en Astrid was gereed voor bankie 2 stuurboord. Gabe op slag naast Ernst, Willie zag bankie 3 stuurboord nog wel zitten voor de sprint.

Strakke start, een goeie constante snelheid en een iets hoger slagtempo waar vooral Gabe op de terugweg wat last van had. Weinig verval en met 7,6 km/uur in 34 minuten terug, 50 Watt. Twee afstanden op deze dag was voldoende, 8 roeiers moe en voldaan. Goede prestatie mensen.

Dank aan allen en tot de volgende keer

Dank aan de invallers, Gabe, Saar en Ernst voor hun inzet en complimenten voor Watersportvereniging De Helling als organisator van Respec op de Lek.

En de Labora Stulti, tja, die waren vandaag te snel voor ons. We zien elkaar in Bruinisse bij de start, 11:35.

Een goed stel punt ennel
Please follow and like us: