Vechten op de Vecht in Weesp

8 april 2019 Uit Door Herbert

De aftrap van het roeiseizoen is ook voor Sloeproeien Maastricht begonnen.

Afgelopen zaterdag zijn we met een delegatie naar Weesp afgereisd om deel te nemen aan Vechten op de Vecht. De officiële start van het sloeproeiseizoen en voor Sloeproeien Maastricht een eerste echte krachtmeting op ander water met dit team.

Voor een aantal an ons was het überhaupt een eerste race en kennismaking met het sloeproeiwereldje buiten Maastricht. Dat pakte goed uit. Behalve de wedstrijd was Weesp al een leuke kennismaking op zich.
Hieronder de van Ommeren in actie. Met dank aan Weespfoto!

Het was een lange en vroege rit vanuit het Zuiden naar het midden van het land. Takelen, opvaren, ontspannen voorbereiden en om 14:03 uur van start. Dat verliep best goed. We hadden met Arjan een externe stuurman ingevlogen en deze heeft ons prima door de wedstrijd geloodst. Na iets minder dan anderhalf uur finishten we. Kapot, moe en ook voldaan. We hadden te snel te veel van ons zelf gegeven en halverwege de rit begon bij een aantal van ons de fanatieke start al een beetje op te breken. En we moesten nog een stuk. Desalniettemin hebben we het volgehouden met een goed tempo en volharding in deze strijd.
Goed gedaan mannen en dame! En Arjan bedankt.

Het was helemaal goed.

Vechten op de Vecht vanaf een drone gezien.
Met dank aan Drone maar lekker verder!
Please follow and like us: