Vereniging Sloeproeien Maastricht

Over Sloeproeien Maastricht

Sloeproeien Maastricht in actie

Sloeproeien Maastricht werd officieel op 19 februari 2019 geboren. Na het passeren van de notariële akte die dag, zijn we een feit. Het beginsel en idee voor de vereniging dateert eigenlijk al uit 2015 en kent een lange aanloop. We zijn een bijzonder clubje liefhebbers van deze mooie watersport met als doel de sport ook in de meest zuidelijke uithoek van ons land verder te promoten.

De ambities van Sloeproeien Maastricht

We hebben de ambitie uitgesproken om ooit ook deelnemer te zijn aan de HT-race (Harlingen Terschelling). De koningin onder de sloeproeiraces.
Een mooi doel waar we nu wekelijks voor in de riemen klimmen en trainen met ons (nu nog) kleine clubje roeiers.
Duidelijk mag zijn dat we graag nieuwe aanwas werven en nodigen we je graag uit voor een kennismaking met onze vereniging. We willen het sloeproeien toegankelijk maken voor iedereen die zich hiervoor interesseert.

HT- 202?????

Onze boot, onze sloep

Onze sloep is een voormalige reddingssloep. Zij is gebouwd in 1974 door AS Nordin een Noorse reddingsboten-bouwer. Deze reddingssloep is bij het in gebruik nemen voor de sloeproeisport omgedoopt naar “van Ommeren” en heeft gedurende de laatste 20 jaar een reputatie opgebouwd via de Vlissingen Zeevaartschool en heeft vele malen als damessloep deelgenomen aan de HT race.

Sloeproeien Maastricht met Van Ommeren in actie

De leden van Sloeproeien Maastricht

Op dit moment tellen we een twaalftal leden. Dat is een goed begin en van daaruit willen we enkel nog groeien qua ledental. (en als het heel goed gaat natuurlijk ook onze botenvloot). De mengeling van leden bestaat uit verschillende kanjers met allen een een geheel verschillende aanloop naar deze sportactiviteit. Jong en oud gaan prima samen. Er heerst een gezellige en een respectvolle sfeer dat prima past bij de sloeproeicultuur.

Sloeproeien Maastricht met Van Ommeren in actie

Ook sloeproeien in Maastricht?

Heb je interesse of wil je meer weten, of gewoon eens het roeien uitproberen? Laat dan gerust een berichtje achter via ons contactformulier. En mocht jij je al willen aanmelden kijk dan hier voor meer informatie en de procedure.

Ook voor bedrijven en organisaties willen we interessante en ludieke clinics verzorgen om het sloeproeien nog prominenter op de sportieve landkaart van Maastricht te zetten. (klik hier en vraag naar de mogelijkheden)

Tot gauw aan de Maas?

Logo Sloeproeien Mastricht