Zaanse Kermis met van Ommeren

21 april 2019 Uit Door Herbert

Het tweede obstakel is overwonnen. De slag om de Zaan te Zaandam 2019 en Sloeproeien Maastricht was er bij.

We zijn vertrokken

Met een 5-mans vertegenwoordiging vanuit onze jonge vereniging trapten we rond 10 uur gisterochtend af met de rit richting Zaandam. Onder het genot van de broodnodige cafeïne maakten we ons op voor een lange rit en vervolgens een zwaardere klus op de Zaan.
16,6 km sloeproeien op een toplocatie, onder de rook van de Zaanse industrie en meneer Verkade en in gezelschap van vele collega-sloeproeiers. En dan hadden we ook nog weergoden die ons goed gezind waren. Fantastisch weer, prachtig zonnetje, wel wat warm, maar goed te doen. Kortom prima ingrediënten voor een Zaanse Kermis met Sloeproeien Maastricht en de van Ommeren

Route slag om de Zaan
klik voor een vergroting

Gezien de beperkte bezetting konden we gelukkig een beroep doen op een drie-tal gastroeiers en een ervaren stuur van buitenaf. Alle vier kanjers en petje af voor jullie inzet en bijdrage. Met jullie konden met een vol bootje aan de start verschijnen. Bij deze nogmaals dank. Jullie geweldige inzet is zeer gewaardeerd.

Nummer 47 start…

Even na 2-en klonk ons startsein en koersten we richting de geuren van cacao en vers gemaakte chocolademelk. Onder andere het zicht op 8 actieve molens deed ons tussendoor ook genieten van de omgeving. We gingen ervoor en ondanks de beperkte voorbereidingen, ervaring en routine hielden wij uit Maastricht het tempo van onze ervaren slagvrouwe netjes bij.

Met zo nu en dan wat gestuntel van ondergetekende en wat blessureleed hebben we de klus geklaard. Zomaar 5 km meer dan in Weesp op een ander watertje en een niet op-elkaar-ingespeelde bemanning.

Na zo’n 2 uur en 19 minuten noteren we de laatste tijd. Maar het deert niet. We zijn weer een stap dichter bij het doel, deze rit schrijven we bij voor onze ticket naar de HT 2020. En vergeet niet de ervaring. We krijgen langzaam maar zeker de smaak goed te pakken en voor de gezelligheid hoeven we het al helemaal niet te laten. Sterker nog, daar doen we het ook voor.

Na de innerlijke versterking met voer en drank maken we ons weer op voor een lange rit terug naar het verre Zuiden. Opgeleukt met verhalen over zeelui, passende zang en anekdotes van de televisie van weleer maken we een einde van ons Zaanse avontuur. Het was een genoegen. Collega’s bedankt.

Slag om de Zaan 2019. De van Ommeren is rond 1 minuut 15 in beeld.
Blaren op je billen…
Please follow and like us: